Daeyang Gallery and House: Steven Holl Architects

The project was designed as an experiment parallel to a research studio on “the architectonics of music.” The idea of space as silent until activated by light is realized in the cutting of 55 skylight strips in the roofs of the three pavilions. In each of the pavilions, 5 strips of clear glass allow the sunlight to turn and bend around the inner spaces, animating them according to the time of day and season.

Views from within the pavilions are framed by the reflecting pool, which is bracketed by gardens that run perpendicular to the skylight strips. In the base of the reflecting pool, strips of glass lenses bring dappled light to the white plaster walls and white granite floor of the gallery below.

(Source: rcabbasi)

1 2 3 Next page >

Close ask section
Close ask section

Uh Oh - The requested page is not there!

Sorry we could not find it, try visiting the home page.